7 Eylül 2014 Pazar

Kondisyon Programı

Kondisyon insanın hayatının her faradında ihtiyacı olduğu bir şeydir. Şimdi size bir kondisyon programı vereceğim. Kondisyon programı yaklaşık 1 seneliktir.Bu program 4 ana bölümden oluşur.Bunlar preseason offseason postseason ınseason dır. Ben ilk olarak bugün offseason dan bahsedeceğim. Bu dönemde kişinin eksik yanları ögrenilir.Bu dönemde kişinin hızı esnekliği zıplaması ve çevikliği geliştirir. Çeviklik çalışmaları ayak çabukluğu ve kondisyon drilleri en iyi şekilde uygulanır. Bu dönem toplam 3 ay sürer. Bunun ilk ayında ağırlık çalışmaları hafif tempoyla yapılır. Geriye kalan iki aydada ağırlık çalışmaları dahada hızlandırır. Yazım devam edecek

Quadruple-Double Nedir

Basketbolda Quadruple-double basketboldaki 5 olumlu harekette yani sayı adist ribaund top çalma ve bloktan dördünde 10 üzerinde bir performans göstermeye denir. Bunu yapmak çok zordur.Daha çok eski zamanlarda yapılmıs bir şey.Bunu Avrupa hiç bir yerde yapılmamış. Sadece Nbade yapanlar var Şi.di onlara örnek verelim. Alvin Robertson 22 sayı 11 ribaund 10 asist ve 10 top çalma Nate Thurmord 22 sayı 14 ribaund 13 asist 12 ribaund David Robinson 35 sayı 10 ribaund 10 asist 10 blok Hakem Olajuwon 18 sayı 16 ribaund 10 asist 11 blok Bu kişiler bu perfonmansla bu başarıya ulaşmıştır.

Draft Nedir

Nba şeçmelerine draft denir.Nba takımlarının sezon içi oyuncu şeçmelerine denir.Draft genellikle kolej takımlarının ve uluslararası oyuncuların katılımında gerçekleşir. Seçmeler iki aşamalı olur. Genelde bir önceki sezon play off oynayamayan takımlar arasında çekilişle yapılır.Bir önceki sezonun en başarısız takımı ilk sıradan seçme şansı daha fazla olur. Drafta 1.turda 30 ve 2.turda 30 oyuncu olmak üzere toplam 60 oyuncu draft edilir. Türkiyeden birçok oyuncu Nbay ye draft edilmiştir. Bunların içinde en iyi sıradan draft edilen kişi Enes Kanterdir.1.tur 3.sıradan draft edilmiştir.

Goaltening Ne demek

Arkadaşlar bugün basketboldaki Goaltening terimini açıklamasını yapacağım. Goalteningi kısaca açıklamak gerekirse çemberden geçmemiş bir topun yanı sayı olmamış bir şut için sayı kararı verilmesidir.Peki nasıl durumlarda Goaltening oluyor. Bir oyuncu potaya şut atar ve top inişe geçtikten sonra topa bir oyuncu dokunursa atış sayı olmasa bile sayı kabul edilir. Genelde bu topu panyadan çarparak bloklamalarda olur. Yani top inişe geçerken ki her temas basket kabul edilir.