11 Eylül 2014 Perşembe

Basketbolda Geri Saha Kuralı

Bugün basketboldaki önemli kurallardan birini açıklıyacağım. Geri saha kuralı hücumda olan takımın rakip oyunculara temas etmeden direk diğer yarı sahaya geçerse top savunma yapan takıma geçer. Bunun diğer bir şeyi ise topu yarı saha çizgisinin bir ayağın önünde diğer ayağın gerisinde ise top yine rakip takıma geçer

Basketboldaki Şut Çeşitleri

Basketbolda dört çeşit şut vardır.Bunlar durarak şut şıçrayarak şut çengelli şut ve turnikedir.Turnikenin nasıl atıldığını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. 1. Durarak Şut Bu faul çizgisinden atış yapılırken kullanılır ve bu yapılırken zıplanılmaz. 2.Şıçrayarak Şut Bu atışı yaparken koşarak geliyorsunuz ve bir ayağınızın stop yaparak zıplıyorsunuz ve atışı tam zıplama anında yapıyorsunuz.
 3.Çengelli Şut Bu atışı yaparken bir ayağınızı rakibin önüne koyuyorsunuz ve tek ayak üstünde zıplayarak atıyorsunuz.

Basketbolda Zayıf Elimizi Geliştirme

Basketbolda dribbling en önemli şeydir. Özellikle mevkin dribbling yapmanı istiyorsa senin dribbling nin cok iyi olması gerekir. Genelde bir çok kişi basketbolu tek eliyle oynamaya çalışır. Ama basketbolda rakibi geçmek istiyor ve rakipten blok yemek istemiyorsan her iki elinde kuvvetli olması lazım. Peki zayıf elimi nasıl geliştiririm. Zayıf eline topu alıp sektireceksin bunu her gün yaklaşık yüz kere yaparsan elinde ki gelişim çok çabuk ortaya çıkar Turnike atarken ve top sektirirken kendini rahat hissedersin.

Basketbolda Savunma Nasıl Yapılır

Basketbolda hücum kadar savunma da önemlidir.Özellikle rakibin hücumda sayı atamazsa savunmada rakibin etkisiz kalmasını sağlar. Bazı oyuncular savunmada dinlenir ve hücumda daha etkili olmak için yaparlar.Ama bu çok yanlıştır. Bunu yapan oyuncular genelde takımlarında koçları fazla süre vermez. Şimdi size savunma nasıl yapılır onu anlatayım.Basketboldaki savunma hareketine stands denilir. Bunu yapmak için bacaklarımızı omuz genişliğinde açıyorsunuz ve vücudunuzu dik duracak şekilde oturur gibi yapıp yerde ayaklarınızı kaydırıyorsunuz. Bu hareketi yaparken gözleriniz yine yete bakmıyacak çünkü yere bakarsak rakibi göremeyiz Bunu cok çalışarak daha hızlı yapmayı başarabilirsiniz. Savunmayla ilgili yazimız bitmedi bir dahakine dek görüşmek üzere.